Find the Best Demos and Examples

Check out this quick tour to find the best demos and examples for you, and to see how the Felgo SDK can help you to develop your next app or game!

Forums

OverviewFelgo 1 Support › How do I build and run on a Symbian device for testing?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #4773

    Caeser

    When I change the target to device, all the project files on the projects panel disappear. Even if I use the option of adding existing files, some headers don’t seem to be imported since I get errors with “vplayapplication.h” and “qmlapplicationviewer.h”.

     

    Im not entirely sure how to build for symbian, could we have a guide?

    #4776

    Alex
    Felgo Team

    Hi,

    are you using the latest stable version of Felgo (CONFIG += v-play) or daily builds (CONFIG += v-play_daily)? Symbian and MeeGo libraries are currently only available for the latest stable build, if you’re on stable there might be something broken in our project configurations.

    Thanks,

    Alex

    #4777

    Caeser

    Yes, I am on the latest stable build (CONFIG += v-play). I haven’t downloaded any daily build.

    #4778

    Alex
    Felgo Team

    First of all please make sure that the Symbian package is is installed in SDKMaintenanceTool (see “Symbian Target” here: https://felgo.com/doc/images/qtsdk-packages.png ).

    Could you then please select the Symbian target in your project and run a qmake from the Build menu and post the output of the Compile output tab on the bottom of Qt Creator?

    Does this happen with an newly created project (from one of our wizards) too?

    Thanks a lot,

    Alex

    #4791

    Caeser

    Yes I added the symbian target. When I run qmake, this is the output:

     

     

    16:56:08: Running build steps for project Terrorista…

    16:56:08: Starting: “c:\v-playsdk\symbian\sdks\symbian3qt474\bin\qmake.exe” C:\v-playprojects\Terrorista\Terrorista.pro -r -spec symbian-sbsv2 -after “OBJECTS_DIR=obj” “MOC_DIR=moc” “UI_DIR=ui” “RCC_DIR=rcc”

    Qt: Untested Windows version 6.2 detected!

    16:56:08: The process “c:\v-playsdk\symbian\sdks\symbian3qt474\bin\qmake.exe” exited normally.

     

     

    #4792

    Alex
    Felgo Team

    Can please you check if following file exists?

    c:\v-playsdk\symbian\sdks\symbian3qt474\mkspecs\v-play.prf

     

    Thanks,

    another Alex

    #4793

    Caeser

    Yes it does.

    #4802

    Alex
    Felgo Team

    Looks everything fine so far, however it seems that the config file is not included though. As another try, could you please send us the v-play.prf file, probably it got somehow corrupted during download?

    Thanks a lot,

    Alex

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

RSS feed for this thread

You must be logged in to reply to this topic.